гастрит диета

Великденски Лов на Съкровища в Бизнес Парк София 2016

01.09.2016

С малко закъснение, ето и видеото от Великденския лов на съкровища в БПС. За първи път направихме изцяло технилогични загадки, като участниците използваха стоите телефони за да декативират скритите ‘запъртъци’. Ние следяхме цялата надпревара в реално време. Участие заявиха около 60 отбора (близо 300 човека). Само 8 отбора успяха да решат всички загадки в рамките на зададеното време.

Вече имаме идеи и се готвим за състезанието през 2017 година.

Видео от събитието:

25 години АВО – Лов на Съкровища за всички

14.05.2015

Центрове за английски език АВО празнуват своят 25 годишен юбилей по много оригинален начин на 31-ви Май в София, пред народния театър Иван Вазов. А ние помагаме с организирането на незабравим Лов на Съкровища из София. Побързайте защото местата са ограничени. Запишете се безплатно за участие тук.

Векикденски Лов на Съкровища в БПС, 2015

20.04.2015

Приключението продължи и този Великден в БПС. Ето всички снимки от събитието:

 

 

Великденски тийм билдинг в Бизнес Парк София

04.08.2014

По случай Великденските празници тази година бяхме поканени от управата на Бизнес Парк София да направим запомнящо се забавление за всички наематели. Предизвикателството беше голямо тъй като за Лова на Съкровища обичайно използваме исторически и местни забележителности. Наложи се да направим доста нови типове загадки за първи път специално за тази игра на Великденска тема.

Общо 35 отбора съставени от наемателите на Бизнес Парк София взеха участие. Имената на първите три:

1. Ctrl + F -> Съкровище

2. Костенурките Нинджа

3. Мълчанието на Агнетата

Видео от събитието:

Treasure Hunts in English

28.08.2013

We’re happy to announce that we’re now offering Treasure Hunts in Sofia, Bulgaria for English speaking people. As those types of events are common in English speaking parts of the world, now you can enjoy them while in Bulgaria.

Treasure Hunt LLC is the leading provider of puzzle hunts and team buildng events in Bulgaria for more than six years. To guarantee that you get quality experience, we trade marked the brand, so that you know you’re getting the best service. Our events are uniquely tailored to your needs (e.g. national or bank holiday, birthday or bachelor party, family gatherings, friends gathering, company events) and groups (adults, children).

The Treasure Hunt is fun and off the beaten track way to get to know Sofia. A mix of ‘The Da Vinci Code’, ‘The Amazing Race’, ‘Indiana Jones’, that will make you see Sofia from a different angle, by solving puzzles and riddles. Each of them will take you to historical locations in the city center. No need to know Bulgarian language (though it helps). We provide all the needed stuff, just pack your comfy shoes. Also the hunt in completely safe as it happens Sofia downtown.

We’re super flexible to suit your needs. If you need more information give us a call at +359.879.428.539, send us a mail at info@treasurehunt.bg, or tweet us at @treasurehuntbg.

Операция Маратон

26.03.2013Това е последната книга на разследващият журналист Христо Христов. Харесвам неговите книги, особено “Тайните фалити на комунизма”. Разбирам ненависта му към ДС (повечето от нас също я изпитват), но понякога идва твърде много и замъглява безпристрастното представяне на фактите.

Книгата разказва в детайли за кражбата на История Славянобългарска от Света Гора и е добро четиво за безскрупулните методи използвани от ДС.

В книгата обаче присъстват и сведения за останалите съкровища които се пазят от манастира.  Най-вероятно ценни ръкописи и злато под формата на монети (няколко дори продавани във времената на голяма нужда за да се осигури храна за монасите) и църковна утвар. Съществуват и намеци за това как те се пазят – система за достъп, тайници, скрити врати, ключове пазени от поне двама монаси. Проблемът е, че тази информация е описана в подробности в донесенията от агентите на ДС. Христов правилно е избрал само да я загатне, но така или иначе тя присъства в папките.

Надявам се, след публикацията на книгата тази информация да се цензурира, тъй като е обществено достъпна (чрез Комисията по досиетата).

Фестивала на улица Отец Паисий в Пловдив

22.06.2011На 27-29ти Май в Пловдив се проведе фестивалът на улица Отец Паисий. Ние бяхме една от избраните организации да участват в него. Тъй като това е фестивал на улицата и градската култура, решихме да участваме защото използваме града като платформа за тийм билдингите които организираме. Един вид искахме да върнем обратно услугата на града и неговите жители като им предоставим на всички участници забавление.

Подготвихме малък Лов на Съкровища свързан с емблематични места по тази улица – стари превозни средства, графити, арменци, кафета и павета. Бяхме разположени в градинката до Джумая джамия и целия ден на 28-ми Май раздавахме листи със загадки на любопитните минувачи (айляци). Дори сервитьорите от околните заведения, които бяха на смяна се заинтересуваха какво правим и започнаха да решават загадките докато разнасяха поръчките.

Загадките нямаха състезателен характер. По скоро целяха да покажат малко известни или дори забравени места на тази емблематична за Пловдив улица. Може и 10 пъти да минеш покрай тях и да не ги забележиш. Загадките бяха подходящи както за големи така и за малки, семействата дори решаваха заедно. Най-активни и най-много се радваха децата. Това беше приятен начин да ги отделиш от телевизорите и компютрите където все повече се забавляват.

Естествено най-голямата награда за всички беше преживяването. Също така, всеки който ни донесеше листа с отговори до края на деня участваше в томбола с награди – книги. Малко се забавихме с резултатите и изпращането на наградите защото бяхме доста ангажирани с мероприятия точно след фестивала. Сега обаче, сме готови и до няколко дни ще обявим победителите и ще им изпратим наградите.

Срещнахме и най-различни хора – от местните чешити до местните полицаи. Поговорихме си добре и с настоящ учител за това колко би било полезно и интересно да организираме Лов на Съкровища за децата и да работим с училищата в тази насока. Също си поговорихме и с организатор от стартъп конференция за това да разкажем за нашия опит в стартирането на собствен бизнес. Евентуално можете да ни видите на следващата такава конференция.

Замислям се за фестивала на улица Отец Паисий следващата година, ще е трудно да участваме отново, но ще си струва дори и само за да видим отново усмивките върху детските лица.


Twitter

05.06.2011Вече можете да ни намерите и в twitter @treasurehuntbg. Следете тийм билдингите по които работим в момента, всичко интересно свързано със загадки. Задавайте ни всякакви въпроси.

Ще продължаваме да използваме този блог за когато има нещо по-дълго да кажем, но ще премахнем възможността за коментиране поради големия спам.

2009 година в цифри

01.02.2010

Първоначално мислех да изпиша няколко абзаца за това как сме се справили с тийм билдинг мероприятията през 2009, но после реших, че само с цифри и едно изречение ще е също толкова красноречиво.Първа Финансова Брокерска Къща, 21-ви Ноември, Пловдив

29.12.2009
Последното тийм билдинг метоприятие за 2009 година организирахме в Пловдив за Първа Финансова Брокерска Къща. Въпреки, че беше края на Ноември, времето беше изненадващо топло и приятно. Участниците бяха предварително подготвени какво да очакват и не изгубихме много време в подготовка. След старта, бясно се втурнаха да си разпределят и решават загадките.

Едната от загадките изискваше да се намери работещ касетофон и единият от отборите се насочи към близката пиаца. Изненадата им обаче беше голяма когато шофиор на такси им поиска 3лв. за им услужи с касетофона си. Явно кризата го беше ударила доста силно.

Първият отбор спечели безапелационно и доста убедително. Разгада всички загадки, но поради контузия на един от участниците не успя да отговори на последните две. Резултатът им така или иначе беше впечатляващ. Финалът и награждаването бяха в класния хотел “Вино и СПА хотел Тодоров” където празненството продължи до малките часове. Ето и първите три отбора:

1. Енигма

2. Златните момичета

3. Шампионите

s

.